Pieczony comber z sarny


Comber z sarny to jeden z najsmaczniejszych elementów z dziczyzny, delikatny,słodkawy po prost doskonały. Comber jest prosty w przygotowaniu i naprawdę zachwyca smakiem. Gorąco polecam 🙂

składniki:COMBER Z SARNY

1 comber z sarny

marynata:

3 -4 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka kolorowego lub czerwonego pieprzu

czosnek niedźwiedzi

kilka liści laurowych

kilka rozgniecionych ziaren jałowca

sól,pieprz

wykonanie:

sarnina, dziczyznaWszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy ze sobą i smarujemy nią obficie mięso. Wkładamy comber w marynacie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni i pieczemy comber w naczyniu żaroodpornym 15 minut. Zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy kolejne 15 minut. Podajemy z borówką lub żurawiną.