Ciasto Morze Czarne

Ciasta są znane od wieków i stanowią podstawę wielu domów. Są łatwe do zrobienia i można je wypełnić różnymi owocami i przyprawami.

To zabawny tort dla każdego dziecka, które kocha ocean i morskie stworzenia! To także łatwy tort urodzinowy dla wyjątkowego chłopca lub dziewczynki.

Warstwy

Morze Czarne można porównać do tortu warstwowego, w którym każda warstwa jest podzielona na strefy zależne od nasłonecznienia, temperatury i ciśnienia wody. To złożona, piękna i pyszna symfonia smaków.

Pod wodami powierzchniowymi Morza Czarnego znajduje się zimna warstwa pośrednia (CIL). Warstwa ta, pomimo swojej nazwy, jest w rzeczywistości wieloletnią piknokliną i jest wynikiem lokalnego ochłodzenia atmosferycznego połączonego ze zmniejszonym dopływem wód rzecznych w zimie.

Woda pod CIL jest gęstsza i bardziej słona, podczas gdy ta pod najwyższymi warstwami basenu jest odsolona. Ten kontrast między tymi dwoma rodzajami wody odpowiada za izolację wód głębinowych.

Wypełnienie

Oprócz oczywistego truskawkowego lub malinowego wypełnienia, nie brakuje innych smaków, które warto spróbować. Jeśli chcesz zrobić coś innego w swoim następnym ciastku, wypróbuj to: Black and White Gumpaste Sea Cake – przepis z Wilton.

To zaskakująco łatwe i przyjemne w wykonaniu ciasto, które będzie zachwycać Twoich gości przez wiele lat. W dużej mierze chodzi o to, aby nadać mu odpowiednią fakturę i kolor. Abyś mógł zacząć, podajemy kilka składników, których będziesz potrzebował: Zestaw do pipetowania z najlepiej sprzedającymi się końcówkami firmy Wilton, krem maślany w różnych odcieniach (od zielonego do fioletowego), gumpaste (w wyżej wymienionych kolorach) oraz woreczek z drobnym jadalnym brokatem. Użycie składników dopuszczonych do kontaktu z żywnością sprawi, że twoje dzieło będzie udane i będzie smakować tak dobrze, jak wygląda!

Dekoracje

Jedną z fajnych rzeczy w dekorowaniu tortów jest pozwolenie, by twoja kreatywność zabłysła. Najlepszym sposobem, aby to zrobić, jest pokazanie swojego dzieła sztuki z mnóstwem dekoracyjnych polew. Idąc o krok dalej, możesz dodać swojemu dziełu blasku, używając elegancko ukształtowanej deski lub dwóch desek do dekoracji tortów. Używanie tych elementów jest bardzo proste, gdy już się je opanuje. Najbardziej imponujące jest to, że nie musisz być ekspertem kulinarnym, aby wykonać tę pracę dobrze.

Toppery

Toppery do tortów są ostatnim akcentem Twojego tortu, który może zmienić wygląd, nastrój i znaczenie Twojego wyjątkowego dnia. Niezależnie od tego, czy robisz je sam, zatrudniasz piekarza, czy kupujesz w sklepie z akcesoriami do organizacji przyjęć, masz szeroki wybór. Istnieją cztery główne kategorie topperów do tortów: jadalne, kartonowe, metalowe i drewniane.

Jadalne toppery do tortów są najczęściej wykonane z lukru, który może być lukrowany, formowany lub drukowany, aby włączyć motyw lub przesłanie do twojej imprezy. Często są one dostępne w sklepach z akcesoriami do imprez w ostatniej chwili, są biodegradowalne i są świetnym sposobem na dodanie ostatniego akcentu do tortu urodzinowego.

Następny artykuł

Ciasto Minotaur

Oceń artykuł: Ciasto Morze Czarne

Ilość ocen: 0 Średnia ocen: 0 na 5