Rurki z kremem budyniowym Ewy Wachowicz

Niezależnie od tego, czy podajesz je na imprezę, czy na specjalną kolację, goście z pewnością oszaleją na punkcie tych rurek z kremem budyniowym. Wykonane z czekoladowego budyniu instant, zakupionego sosu czekoladowego i bitej śmietany są szybkie w wykonaniu i bardzo pyszne!

Jeśli chcesz nadać swojej bitej śmietanie ostateczny szlif, dodaj 1 łyżkę mieszanki budyniowej do każdej filiżanki ciężkiej śmietany. Zagęści ona krem, wchłonie nadmiar wilgoci i zapobiegnie jego rozwarstwieniu, dzięki czemu będzie można go używać przez 24 godziny!

Budyń pszenny

Budyń pszenny robi się z mieszanki kaszy manny i wody lub mleka. Łatwo go przyrządzić na kuchence lub w wolnowarze.

To wspaniałe śniadanie, a także idealny przysmak po ciężkim dniu! Dodaj kilka suszonych owoców lub orzechów, aby uzyskać zdrowy i pyszny posiłek.

Jeśli szukasz ciekawej odmiany tej klasyki, spróbuj dodać sok z cytryny i borówki! To prosty sposób na dodanie smaczku Twojemu porankowi.

Steamed puddingi są popularnym deserem na całym świecie i można je przygotować na wiele różnych sposobów. Zazwyczaj gotuje się je w foremce, którą wypełnia się masą budyniową i wkłada do garnka z wrzącą wodą. Następnie gotuje się go na parze, co może zająć kilka godzin.

Banana Pudding

Banana Pudding jest ulubionym deserem Amerykanów, a jego początki sięgają statków parowych, które przywiozły banany do kraju. Ten klasyczny deser składa się z wielu warstw waniliowych ciasteczek waflowych, pokrojonych bananów i gładkiego puddingu zwieńczonego świeżą bitą śmietaną.

Najprostsza wersja przepisu wykorzystuje tylko mieszankę budyniową i słodzone mleko skondensowane. Jest też najbardziej uniwersalna i może być podawana na wiele sposobów.

Niezależnie od tego, jak zdecydujesz się ją podać, pamiętaj, aby użyć najlepszych dostępnych dojrzałych bananów. Powinny być żółte z kilkoma ciemnymi plamkami, ale nie przejrzałe.

Aby przygotować ten klasyczny deser, ułóż warstwy wafli waniliowych i pokrojonych bananów w szklanej misce lub w pojedynczych pojemnikach (w kubku lub małej miseczce). Kiedy ułożone składniki zostaną pokryte masą budyniową, przykryj szczelnie i schłódź.

Pudding karmelowy

Pudding karmelowy to jeden z ulubionych deserów naszej rodziny. Jest łatwy do zrobienia i smakuje wspaniale!

Jest podobny do flanu, ale z dodatkiem karmelu. Aby rozpocząć, musisz rozpuścić cukier w rondlu z odrobiną wody. Po podgrzaniu będzie wyglądał na biały, ale potem stanie się lekko pomarańczowy.

Po tym, jak karmel stanie się pomarańczowy, zdejmij go z ognia. Musisz to zrobić szybko, ponieważ karmel zacznie szybko twardnieć!

Następnie przygotuj krem. Ubij żółtka, jajka, mleko i cukier, aż dobrze się połączą.

Po całkowitym połączeniu składników, przelej masę budyniową do naczynia pyrex. Nie zapomnij przykryć każdej miseczki folią, aby powierzchnia nie była zbyt sucha.

Pudding czekoladowy

Pudding czekoladowy to klasyczny deser i prawdopodobnie masz już wszystkie składniki potrzebne do jego przygotowania. Ten łatwy przepis pozwala uzyskać gęsty, ale nie za gęsty budyń z idealną ilością słodkiego, czekoladowego smaku i konsystencji.

Podstawa budyniu jest zrobiona z pół na pół, co dodaje przepisowi bogactwa i kremowej konsystencji. Możesz również zastąpić mleko 2%, aby uzyskać wersję o niższej zawartości tłuszczu.

Pudding czekoladowy można podawać w takiej postaci lub z bitą śmietaną, ciasteczkami, krakersami graham i jagodami. Stanowi również doskonałe nadzienie do deserów takich jak ciasto czy trifle.

Aby uzyskać najlepsze rezultaty, przygotuj pudding z wyprzedzeniem i odstaw do lodówki do całkowitego schłodzenia i stężenia. Możesz go również przechowywać z folią plastikową przyciśniętą do powierzchni, co zapobiegnie tworzeniu się skórki na wierzchu puddingu.

Poprzedni artykuł

Kruche rogaliki z marmoladą

Następny artykuł

Bita śmietana – jak zrobić

Oceń artykuł: Rurki z kremem budyniowym Ewy Wachowicz

Ilość ocen: 0 Średnia ocen: 0 na 5