Torcik z truskawkami

Ten przepis na ciasto truskawkowe zaczyna się od ciasta z pudełka, ale następnie używa się świeżych truskawek w postaci puree, aby nadać mu pyszny truskawkowy smak.

Ciasto jest pokryte truskawkową bitą śmietaną serową, która nadaje mu wspaniałą kremową konsystencję i świeży truskawkowy smak. To wspaniały letni deser, który można przygotować wcześniej i podać na przyjęciu.

Masło

Ciasto maślane jest gęste, ale nie jest zbyt ciężkie i ma pyszną cukrową skórkę. Jest też bardzo łatwe do zrobienia!

Używa się w nim mieszanki ciastek z pudełka i przecieru truskawkowego, aby dodać świeżego jagodowego smaku. To świetny sposób na wykorzystanie zapasów truskawek!

Ten tort maślany najlepiej zrobić co najmniej dzień wcześniej, jeśli nie dwa. Dzięki temu smaki będą miały czas się rozwinąć.

Cukier

Ten tort to świetny sposób na wykorzystanie truskawek, które zostawiłeś na ciasto truskawkowe lub muffiny truskawkowe. Jest miękkie, lekko słodkie, wilgotne i pełne świeżych truskawek!

Truskawki są przepyszne same lub z dodatkiem bitej śmietany. Możesz nawet posypać je świeżymi jagodami, aby uzyskać dodatkową teksturę i kolor!

Ten łatwy tort truskawkowy to szybki przepis na deser, który zawiera duże kawałki truskawek w każdym kęsie. Potrzeba tylko czterech składników i 15 minut na przygotowanie.

Kluczem do tego ciasta jest masa jajeczna. Musisz ubić jajka i cukier na wysokich obrotach, aż staną się gęste i prawie białe. Następnie dodajesz mąkę.

Mleko

Klasyczny deser z Ameryki Łacińskiej, ciasto tres leches jest nasączone trzema różnymi rodzajami mleka. Jest pysznie wilgotne i kremowe!

Ciasto tres leches to biszkopt, który po upieczeniu jest nasączany trzema rodzajami mleka (skondensowanym, odparowanym i pełnym). Na wierzchu umieszcza się słodki dżem truskawkowy i bitą śmietanę.

Redukcja truskawkowa

Jednym z najlepszych sposobów na dodanie truskawkowego smaku do wypieków lub deserów jest domowy sos redukcyjny. Jest szybki i łatwy do zrobienia, a można go używać do polewania lodów, ciast i innych słodkości!

W tym przepisie Stella używa liofilizowanych truskawek, świeżego puree truskawkowego i białek jaj, aby stworzyć miękkie, wilgotne ciasto, które smakuje jak świeże truskawki! Ten przepis można przygotować z redukcją truskawkową lub bez niej, ale zalecam jej użycie, ponieważ naprawdę wzmacnia smak ciasta.

Mąka

Ciasto z truskawkami to pyszny i łatwy do wykonania deser. To świetny sposób na wykorzystanie letnich truskawek, zanim się skończą.

Aby zrobić to ciasto, zacznij od wymieszania suchych składników w dużej misce. Następnie ubij masło i cukier, aż będą jasne i puszyste. Wmieszaj jajka i żółtka po kolei, dodając wanilię po każdym dodaniu.

Proszek do pieczenia

Wiele ciast wymaga połączenia proszku do pieczenia i mąki, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. To ciasto nie jest inne.

Proszek do pieczenia pomaga związać wszystkie składniki razem i sprawia, że ciasto rośnie wyżej. Dzięki niemu ciasto pozostaje miękkie i delikatne.

Sól

W tym cieście piecze się świeże truskawki, a nie aromatyzowaną żelatynę. Dzięki temu ciasto ma lekki różowy odcień bez przesady.

W tym przepisie znajduje się niewielka ilość soli jako wykończenie. Możesz dostosować ilość soli do swoich upodobań.

Poprzedni artykuł

Prosta szarlotka bezglutenowa

Następny artykuł

Biszkopt z 4 jajek

Oceń artykuł: Torcik z truskawkami

Ilość ocen: 0 Średnia ocen: 0 na 5