Krem malinowy do tortu

Jeśli uwielbiasz słodką bitą śmietanę, na pewno zechcesz zrobić ten łatwy deser. Malinowa bita śmietana jest idealna do lukrowania ciast i babeczek, ale jest też wspaniała sama w sobie!

Nadzienie jest zrobione z liofilizowanych malin, które nadają mu gęstszą konsystencję, podobną do jogurtu greckiego, co bardzo dobrze się sprawdza.

Składniki

Liofilizowane maliny nadają cierpki smak temu prostemu nadzieniu. Jest to świetny dodatek do ciast, ciasteczek, ciasteczek typu „thumbprints” i ciastek do rąk.

Użycie liofilizowanych jagód sprawia, że krem malinowy gęstnieje jak grecki jogurt, nadając mu przyjemną, kremową konsystencję! Łatwo jest też przygotować to malinowe nadzienie z wyprzedzeniem i zamrozić je do późniejszego wykorzystania.

Zacznij od ubicia białek w dużej misce, aż powstaną sztywne szczyty. W osobnej misce ubij śmietanę, aż do uzyskania sztywnych szczytów. Delikatnie złóż bitą śmietanę z nadzieniem, uważając, żeby jej nie zdefasonować.

Przygotowanie

Jasnoróżowa, niezbyt słodka bita śmietana jest gwiazdą tego olśniewającego ciasta. Jest to idealny lukier do różnych ciast i babeczek, ale sprawdza się również na gofrach i mieszance jagód.

W robocie kuchennym zmiel liofilizowane maliny, aż będą wyglądały jak proszek, a następnie dodaj około 1 szklanki cukru. Pamiętaj, aby przed blendowaniem schłodzić je do temperatury pokojowej.

Ten przepis to świetny sposób na zaprezentowanie się na imprezie lub brunchu, a jeszcze lepiej smakuje w połączeniu z butelką wina. Dobrze jest przygotować ciasto kilka godzin wcześniej i przechowywać je w szczelnym pojemniku w lodówce.

Możesz zrobić ten malinowy whizzer w krótkim czasie, używając gotowej bitej śmietany. Prawdziwą sztuką jest jednak użycie ciężkiej śmietany, a nie bitej śmietany, która zawiera niewielką ilość dodatkowego tłuszczu, dzięki czemu bita śmietana dłużej zachowa swój kształt.

Gotowanie

Przygotowanie tortu zwieńczonego słodką bitą śmietaną, posypką z liofilizowanych malin i ogromnym kawałkiem dobrze zbalansowanego lukru malinowego to pewny sposób na zaimponowanie każdemu tłumowi. Sztuką jest zrobienie lukru dzień lub dwa wcześniej, aby bita śmietana nie odbarwiła się, a jagody nie zwiędły.

Najlepszą częścią tego deseru jest to, że jest łatwy do zrobienia. Białe ciasto składa się błyskawicznie, a na wierzchu znajduje się niezbyt słodki krem malinowy, który z pewnością zrobi wrażenie.

Jeśli jesteś naprawdę ambitny, zrób podwójną warstwę ciasta, a następnie zawiń je w ręcznik do naczyń, aby nie pękało, kiedy będziesz je wypełniać nadzieniem. W ten sposób otrzymasz wysokie ciasto z gładkim, lekkim miękiszem. Lukier jest również łatwy do rozprowadzenia i dobrze się przechowuje w lodówce przez kilka dni. Ciasto najlepiej podawać w dniu pieczenia, ale jest też dobre następnego dnia.

Serwowanie

Ten piękny deser jest połączeniem ciasta angel food, nadzienia malinowego i słodzonej bitej śmietany. To świetny wybór na brunch lub deser!

To łatwy i pyszny deser, który sprawi, że wszyscy się uśmiechną. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i możesz go przygotować nawet dwa tygodnie wcześniej (jeśli będzie przechowywany w szczelnym pojemniku)!

Nadzienie jest niezwykle cierpkie, aby zrównoważyć słodycz anielskiego ciasta i śmietany. Jeśli nie przepadasz za tym smakiem, możesz użyć dowolnej kombinacji owoców.

Po przygotowaniu nadzienia, po prostu rozprowadź je na warstwie ciasta, pokryj bitą śmietaną, a następnie udekoruj pozostałymi malinami. To doskonały deser na brunch lub lunch z rodziną i przyjaciółmi.

Poprzedni artykuł

FIT gofry owsiane

Następny artykuł

Pączki Sugarlady

Oceń artykuł: Krem malinowy do tortu

Ilość ocen: 0 Średnia ocen: 0 na 5