tarta z porami

Tarta z porami i fetą


Tarta z porami i fetą

Pomysłów na tarte jest całe mnóstwo, oto kolejny z nich na tartę z porami. Dla mnie tarta ma być mega krucha, taką lubię najbardziej.  A połączenie porów z serkiem wyszło przepyszne. Sami spróbujcie.

Składniki:

składniki i przepis na tarte znajdziecie tutaj

farsz:tarta z porem

1 duży por lub 2 mniejsze

opakowanie serka typu Filadelfia

100 gram sera feta

pieprz, sól

łyżka masła

wykonanie:

tarta z poremTartę pieczemy na jasno złoty kolor. Por drobno kroimy i smażymy na masełku do momentu aż zmięknie, studzimy. W misce łączymy por, serek typu Filadelfia i pokruszoną fetę. Wszystko mieszamy ze sobą, pieprzymy i solimy do smaku. Przekładamy farsz na tartę i pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Tarte podajemy gorącą.