Carpaccio z boczku

Carpaccio z boczku


Carpaccio z boczku

Rodzima wersja carpaccio, z naszego Polskiego boczku wędzonego. Prosta przystawka, która na pewno Was zachwyci i pięknie prezentuje się na stole. Gorąco Polecam spróbować 🙂

Składniki na carpaccio z boczku:Carpaccio z boczku

15 dkg chudego boczku wędzonego

garść rukoli

sól, pieprz

tarty parmezan

oliwa czosnkowa

opcjonalnie ocet balsamiczny

Wykonanie carpaccio z boczku:

Boczek mrozimy około godziny następnie bardzo cienko kroimy, im cieniej tym lepiej. Płaski talerz skrapiamy oliwą, układamy na nim plastry boczku, ponownie skrapiamy oliwą czosnkową, pieprzymy, solimy, posypujemy tartym parmezanem i przyozdabiamy rukolą. Ja całość delikatnie polewam octem balsamicznym. Podajemy ze świeżym pieczywem. I co Wy na takie carpaccio po Polsku???