Młode ziemniaki z kaparami i chorizo


Młode ziemniaki z kaparami i chorizo

Tak przyrządzone ziemniaczki mogą być świetną przystawką jak również dodatkiem do obiadu. Wystarczy kilka dodatków i mamy wspaniałą, lekką sałatkę ziemniaczaną.

składniki:

5-6 młodych średnich ziemniakówsałatka z ziemniaków i kaparów

łyżka kaparów

10 plasterków kiełbasy chorizo (bardzo cienko pokrojonych)

1 mała cebula

garść świeżego tymianku

2 łyżki oliwy z oliwek

pieprz,sól

ziemniaki z kaparamiwykonanie:

Ziemniaki obieramy z cienkiej skórki, myjemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy, odparowujemy, studzimy i kroimy w nieduże kawałki. Dodajemy kapary, drobno posiekaną cebulę, drobno pokrojoną kiełbasę chorizo, tymianek, pieprz, sól i oliwę. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy na zimno (najlepiej schłodzone w lodówce).