Przepis na tradycyjna szarlotkę: Jedyna taka szarlotka – jak u Babci , na kruchym cieście z jabłkami pachnącymi cynamonem, które rozpływają się w ustach. W końcu się zmobilizowałam i upiekłam […]
Przepis na śledzia z żurawiną: Śledź w nietypowej odsłonie z żurawiną i cebulką, idealnie nada się nie tylko na Święta, ale na każdą imprezkę 🙂 Pierwszy raz jadłam go gotowego, […]
Przepis na strudel z mango : Przepyszny deser, wbrew pozorom prosty w wykonaniu i bardzo smaczny, co dla mnie ważne nie jest bardzo słodki, idealna harmonia smaków. Zamiast mango możecie […]
Przepis na zakwas na barszcz czerwony: Warto samemu nastawić sobie zakwas na barszcz czerwony , szczególnie przed Wigilią, macie wtedy gwarancję smaku i jakości . Dzięki zakwasowi barszcz jest intensywny […]
Przepis na czarne pierogi z karpiem: Na ostatnich warsztatach Świątecznych w The Plate robiliśmy fantastyczne dania, które były połączeniem kuchni Azjatyckiej i naszej Polskiej. Daniem głównym były czarne pierogi z […]
Przepis na nalewkę Duch Puszczy Duch Puszczy to wieloskładnikowa, bardzo ciekawa w smaku nalewka, prawdę mówiąc jedna z najlepszych jakie piłam dotychczas. Składniki użyte do “stworzenia” Ducha Puszczy są bardzo […]
Przepis na portobello faszerowane Portobello to nic innego jak bardzo duża, brązowa pieczarka o nieco intensywniejszym smaku. Przyrządzić ją można zarówno jak normalne pieczarki, ale bardzo ładnie prezentuję się w […]
Przepis na pastę z wędzonego tuńczyka: Nie ma nic lepszego do kanapek niż domowa, świeżo zrobiona pasta. Mnie udało się ostatnio kupić piękny kawałek wędzonego tuńczyka a , przyznaję,że jestem […]